Få hørelsen tilbage

Livet indeholder mange lyde, og hvis man ikke kan høre dem, kan man hurtigt føle, at man går glip af en masse. Mennesker kommunikerer igennem lyd, og det er de færreste, der kan tegnsprog. Derudover nyder mange også at høre musik og at gå til koncerter. Og hvis du som hørehæmmet ikke kan følge med i musikken, kan det være en svag oplevelse.

Men med et høreapparat kan du hurtigt få den del af livet tilbage. Høreapparater fra Bernafon med tilbehør er nogle af de ældste på banen.

Bernafon høreapparater

Siden 1946 har Bernafon udviklet høreapparater, og deres mål er at overgå kundernes forventninger. Du skal nemlig som bruger kunne komme helt tilbage i sociale sammenhænge, som om du har haft perfekt hørelse altid.

Udstyr samt Bernafon tilbehør kan købes i mange butikker med høreapparater, men kan også nemt findes online. Alt Bernafon tilbehør er trådløst og vil give dig en langt bedre oplevelse. Eksempelvis kan du købe en TV-adapter, som du sætter til fjernsynet, for at lyden fra fjernsynet bliver sendt direkte ind i dit høreapparat. Derved slipper du for at skrue meget op for TV’et. Og det er meget nemt at sætte op.
Et andet stykke Bernafon tilbehør er en mikrofon til din ledsager, der fanger deres stemme bedre end alle lydene omkring jer. Dette stykke tilbehør vejer meget lidt og er nemt at sætte op, så I hurtigt kan komme afsted. Dette er oplagt hvis I er et sted med mange stemmer eller meget baggrundsstøj.
Ud over disse to, skal du også huske batterier til dine høreapparater, men rengøring af dit Bernafon tilbehør samt høreapparaterne gør at de kan holde meget længere. Det er derfor en god idé at gøre regelmæssigt.

Undgå høreskader

Flere og flere bliver desværre dårligt hørende. Det hænger ofte sammen med at de ikke passer på deres ører, når de er i larmende områder. Og især tinnitus er et stigende problem, fordi folk skruer for højt op for deres musik i høretelefonerne.
Tinnitus opstår ved at sansecellerne indeni øresneglen bliver beskadiget på en eller anden måde. Nogle får det også, fordi det ligger i deres gener. Sygdommen beskrives ofte som en brusen eller en høj hyletone, der konstant spiller. Lyden er dog forskellig fra person til person.
Det vigtigste er at undgå høje lyde. Nytårsfyrværkeri skader dine øregange mere, end du sikkert ved, så husk at have høreværn på, for at mindske skaden.
På mange arbejdspladser bliver der brugt larmende maskiner, der kan give hovedpine og kvalme og i værste fald tab af hørelsen. Det er derfor en god idé at snakke med sin leder eller ansvarshavende om beskyttende udstyr.
Når du har musik i ørene, kan man være fristet til at skrue op, hvis sangen er rigtig god. Vær dog påpasselig med dette, da det er en af de helt store syndere. Før høj musik når ofte op på omkring 110 decibel, og man anbefaler høreværn ved støj over 85 decibel. Husk derfor at skrue lidt ned for musikken, selvom sangen er god.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *