Søvn er kernen til en velfungerende hverdag

Får man ikke en god nats søvn, kan det påvirke en fra man står op til man går i seng igen. Her er det ikke kun humøret, det går ud over men også ens energi og lyst til arbejde.

En dårlig nats søvn kan påvirke os mere, end man lige går og tror. Er der kun tale om et par nætter med dårlig søvn, er det ikke det man skal være opmærksom på. Er det derimod i en længere periode, man har sovet dårligt, bør man begynde at overveje, hvad der kan være til grund for det.

Dårlig søvn i en længere periode kan blandt andet være tegn på stress, som kan komme hvis man arbejder fra morgen til aften, eller er dårlig til at lade arbejdet blive på arbejdspladsen. Gør man det, vil man oftest have svært ved at falde i søvn om aftenen, fordi ens tanker ikke kan falde til ro, og ender derfor med ikke at få nok søvn om natten. Får man ikke den rette mængde søvn, vil man heller ikke have det samme overskud som før, som så vil påvirke ens arbejde dagen efter. Er man derfor præget af dårlig søvn i en længere periode, er det vigtigt at få det bearbejdet, idet det til sidst kan have konsekvenser og øge ens risiko for blandt andet overvægt, depression og diabetes.

Du kan her læse om 10 trin til en sund nattesøvn.

Den rette hovedpude har meget at sige

Ens hovedpude har meget at sige, når til kommer til ens søvn, det er nemlig individuelt hvilken slags hovedpude, der passer til os hver især, så hvis man har en blød hovedpude, men har behov for en hård hovedpude, går det i sidste ende ud over nattesøvnen. Med den forkerte hovedpude kan man nemlig have besvær med at ligge ordentligt, og kan derfor heller ikke falde ordentligt til ro. Udover nattesøvnen kan den forkerte hovedpude også føre til hovedpine og nakkesmerter, netop fordi nakken og hovedet ikke opnår den rette støtte.

Det er med tiden gået op for flere, hvor meget den rette hovedpude har at sige for ens søvn. Derfor vælger flere også at få skiftet deres hovedpude ud med en, der passer til den enkeltes behov. Selvom man har fået skiftet sin hovedpude ud med en, der nu opfylder ens behov, er det dog ikke ens betydning med, at man har en pude for livet nu. Man ved måske hvilken model, man fremover vil bruge, men skal det være helt korrekt, så bør man udskifte sin hovedpude hvert 3 år. Er det derfor mange år siden, man sidst har udskiftet sin hovedpude, bør man snart tænke på at gøre det igen. Find hos Eurotex hovedpuder der er lavet i god kvalitet og af gode materialer. Med den rette hovedpude vil man næsten være garanteret en forbedring af ens søvnkvalitet.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *