Så meget kræver det at have et marsvin

Ønsker dit barn sig brændende et kæledyr og går I derfor med overvejelser om at købe et marsvin som kæledyr? Så er det på forhånd godt at vide, hvad det kræver at passe godt på et marsvin. Men hvad kræver marsvin egentligt og kan man anskaffe sig et marsvin, selvom man ikke har særlig meget tid til et kæledyr? Det kan du blive meget klogere på lige her, hvor du kan læse om, hvor meget det kræver af dig at have et marsvin som kæledyr.

Et godt opholdssted

Når man skal have et marsvin, så skal man selvfølgelig også finde ud af, hvor den skal bo henne i hjemmet. Mange har for eksempel deres kaniner udendørs, men det duer ikke med et marsvin. Et marsvin har brug for mere varme, end hvad der er udendørs herhjemme i Danmark. Derfor skal i finde et sted indendørs, hvor jeres marsvin kan have sit faste opholdssted.

De fleste vælger at have deres marsvin i bur, når de ikke har dem ude for at kæle med dem. Men et marsvin behøver ikke nødvendigvis at bo i et bur. Marsvinet kan også leve frit i dit hus, ligesom man også kan gøre med kaniner. Men under alle omstændigheder, så skal der være et sted, hvor marsvinet kan komme af med afføring og spise sin mad.

Marsvinefoder

Det er klart, at dit marsvin selvfølgelig også skal have foder. Her er det meget vigtigt, at du køber rigtigt marsvinefoder og ikke foder til andre gnavere. Marsvin har brug for specielt foder, og derfor er der lavet decideret marsvinefoder. Derudover vil dit marsvin også holde af, at få serveret en dejlig glorød, lidt salat eller et par skiver agurk ved siden af sit marsvinefoder. Bare du husker, at det er marsvinefoderet der er dit marsvins primære kost.

Aktivering af et marsvin

Et marsvin har ikke brug for daglige lufteture, som en hund har, og det kræver heller ikke træning på samme måde, som en hund gør. Så på mange områder er et marsvin langt lettere at have som kæledyr end en hund er. Med det sagt, så kan dit marsvin dog ikke tåle at sidde i et lille bur dagen lang, uden nogen former for underholdning. Det er derfor også vigtigt, at du husker at købe noget legetøj til dit marsvin, som det kan underholde sig selv med.

Kan man kæle med et marsvin?

JA sagtens! Marsvin er meget søde og venlige små gnavere og vil meget gerne kæles med. Du kan derfor sagtens forvente, at du kan kæle med dit marsvin. Men det er klart, at du er nødt til at gøre det tamt og vant til menneskehænder fra det er unge, ellers vil det blive utrygt ved at blive taget op. Men sørger du for at vænne dit marsvin til dig og til at blive håndteret af mennesker, så vil det meget gerne kæles med og snakkes med. Alt i alt kræver et marsvin ikke ret meget af dig, og du behøver ikke at ofre mere end en times tid om dagen på det.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *