Find den helt rigtige bryllupsgave

Brylluppet er en helt særlig begivenhed, der markeres med fest, sang og god mad. Men som gæst kan der være et vist pres for at dukke op med den helt rigtige og originale gave til bryllupsparret.

Alt efter om du er familiemedlem, ven eller kollega er der forskellige gavemuligheder, men for alle gæster handler det om, at skille sig ud med sin gave og komme med noget, som bryllupsparret sætter pris på, og som de vil værdsætte lang tid fremover.

Brylluppet forsegler parrets forhold, og det skal din gave dermed være en del af. Derfor er bryllupsgaver anderledes end eksempelvis fødselsdagsgaver. Fødselsdagsgaver markerer blot den ene dag eller det år, mens en god bryllupsgave gerne skal markere noget bestandigt og smukt, som man kan tage frem igen og igen gennem livet, for at mindes om, hvorfor og hvordan man sagde ja til hinanden i sin tid.

Her kan man finde en lang række gode gaveidéer og få inspiration til, hvad bryllupsparret kunne modtage.

Gaver skal tilpasses relationen

Det er klart, at der er forskel på, om du er bror eller fjern slægtning til bryllupsparret. Som nært familiemedlem eller god kammerat er det oplagt at lede efter en original og speciel gave, som parret kan dele. Det kunne for eksempel være en oplevelse. Oplevelsesgaver bliver mere og mere populære, men man skal være opmærksom på, at tilpasse oplevelsen til de personer der skal modtage dem. Bare fordi du altid har drømt om at flyve i faldskærm, betyder det jo ikke at din gode ven og hans kommende kone har samme drøm.

Men der er mange oplevelsesgaver derude, så det er egentlig bare at se sig om efter noget der passer. Og det kan man gøre ligegyldigt, hvor tæt du er til parret. En ølsmagning for to eller en middag et sted i byen kan være rigeligt underholdning for et nygift par, mens en rejse eller et hotelophold kan være for dem der gerne vil spendere lidt mere på bryllupsparret, fordi man er tæt beslægtet.

Hvis disse idéer ikke er konkrete nok, kan man med fordel tjekke denne side, der har gaveidéer som er tiltænkt bryllupspar.

Den gode gave skal overraske

Gaveræset kan virke uoverskueligt og svært. Hvordan bliver man ved med at komme op med de gode idéer? Hvordan undgår man, at bruge ønskesedlerne som rene indkøbslister, der bare skal krydses af?

Det overordnede råd må være, at man skal gå efter sin mavefornemmelse og finde de ting, man selv har en god følelse for. De personlige gaver er stort set altid de bedste, så prøv at finde noget, der viser noget om din relation til bryllupsparret. Det behøver ikke være den dyreste eller største gave, så længe den har noget værdi for dig og modtageren.

Dermed ikke sagt, at man blot skal sy et par strømper til bryllupsparret, men sæt dig ned og tænk over, hvornår du og modtageren har haft en særlig oplevelse eller relation, som kan markeres med en gave. Så rammer du højst sandsynligt plet.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *