Sådan virker en tagrenderensning

Når efteråret går på hæld, er det typisk ved at være tid at få renset tagrenderne, så de er klar til at stå imod vinterens enorme mængder af sne, slud og regn. Det er bedst at foretage rensningen umiddelbart efter løvfald, idet du på dette tidspunkt er sikker på, at langt de fleste blade er faldet af træerne, samtidig med at tagrenderne gøres klar til årets mest våde sæson.

Rensning af tagrender Hellerup – sådan virker det

Når du antager et professionelt firma til at stå for rensning af tagrender i Hellerup, vil firmaet stå for alle led af rensningen. Dermed står de for det første for at tømme tagrenderne for både alger, snavs og nedfaldne blade. Herefter sker selve rensningen af tagrenderne, så de står rene og klar til vinterens regn.

Desuden vil et professionelt firma gennemgå dine tagrender for eventuelle huller og foretage lapninger af de huller, der måtte være. Desuden tjekker de, om samlingerne er hele, eller om de gaber. Endelig laver firmaet en generel gennemgang af tagrenderne og nedløbsrørene, så du er sikker på, at tagrenderne stadig er fuldt funktionsdygtige. Firmaet vil desuden orientere dig, hvis det er ved at være tid til, at tagrenderne skal udskiftes.

Skal du have foretaget rensning af tagrender i Hellerup på en etageejendom, er det helt oplagt at vælge en professionel til at stå for rensningen. Det skyldes, at et firma typisk vil have en såkaldt støvsuger, som bruges til at rense tagrenderne. Støvsugeren betjenes fra jorden, og du undgår derfor, at der skal bruges stillads eller lift for at få renset tagrenderne.

For enden af støvsugeren er der et lille kamera, så føreren af støvsugeren kan følge med i, hvad han laver, og så han er sikker på, at tagrenderne er helt tomme og rene, når han er færdig.

Hvor ofte skal tagrenderne renses?

Det kan variere en lille smule, hvor ofte tagrenderne skal renses. Har du mange træer ved din ejendom, skal tagrenderne typisk renses lidt oftere, end hvis du bor midt inde i byen. Generelt kan siges, at tagrenderne typisk skal renses én gang om året for at kunne tage imod de store mængder vand, som Danmark typisk byder på. Hvert år falder der nemlig mere end 100 tons regn, sne og slud, og det er altså ikke så lidt, tagrenderne skal kunne stå imod.

Får du foretaget en professionel rensning af tagrender hellerup, kan firmaet vejlede dig i forhold til, hvor ofte du børe rense tagrenderne.

Hvad sker der, hvis du ikke renser dine tagrender?

Når der falder så meget vand hvert år, skal tagrenderne være rene og have fri passage, så vandet kan løbe væk fra ejendommen. Hvis tagrenderne er fulde af blade og snavs, vil vandet lægge sig i tagrenderne i stedet for at løbe væk. Det betyder, at når tagrenderne er fulde, vil vandet begynde at løbe ind i muren og lægge sig i eventuelle huller i fugerne.

Dét kan i værste fald forårsage vandskade i henholdsvis murværk og sokkel. Derudover risikerer du frostsprængninger i murværket, hvis vandet fryser til is om vinteren, og dét kan være særdeles dyrt at udbedre.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *