Sådan plejer du din hest

Når du har en hest, er det vigtigt, at den får det rigtige passe og pleje, så den har det godt og trives. Men hvordan passer du bedst din hest, og hvad skal du være ekstra opmærksom på? Læs med her.

En af de vigtigste ting for at din hest kan holde sig sund og rask, er foderet. Får din hest ikke de rigtige vitaminer og mineraler, kan det hurtigt ses. En rigtig god ide er at bruge grovfoder for eksempel hø. Her kan du tilføje et vitamintilskud som for eksempel piller.

Udover foderet er det vigtigt, at du strigler din hest. På den måde sørger du for at holde pelsen blank og flot og sørger for at fjerne skidt og løse hår. Til at strigle skal du naturligvis have en striglebørste og en manbørste samt meget andet udstyr. Til strigleudstyret er det også smart med en strigletaske til at opbevare det i.

Mange heste bliver også udsat for lus og andet utøj, der hurtigt kan gå hen og blive generende. Her findes en række forskellige midler til at bekæmpe disse små kræ. Hvis din hest har lus, er det bedst at opsøge din dyrelæge og høre hvad han anbefaler.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *