Oliespild på vejen? Hvad kan vi gøre?

Der findes mange ting i verden, som er knap så sjove at have at gøre med. En kedelig og irrterende ting, som mange oplever er at finde oliespild på ens egen grund. Det er ikke noget, som er farligt for os, eller som kan gøre nogen skade. Det er derimod et ikke særligt visuelt kønt, og det kan nemt ødelægge ens flotte fliser. Heldigvis findes der nogle metoder, hvorpå man kan få fjernet de grimme sorte pletter. Metoderne skal helst udføres af professionelle sådan, at man får det bedste resultat.

Oliespild på vejen

Oliespild kan komme af mange ting. En af de mest normale ting er olie fra diverse fragtbiler eller andre køretøjer. De skal måske sætte noget af ved dit hus, hvilket resultere i at der slipper lidt olie ud af bilen. Heldigvis er det ofte kun et lille område, og sjældent ikke hele flise arealet som er ramt.

Oliespild kan godt fjernes fra fliserne. Der er nogle ting, som gør at det enten er nemmere eller svære at fjerne olie pletterne. Nogle af de faktore som kan have en betydning er, hvor meget der er blevet spildt, hvor længe det har fået lov til at sidde på fliserne, og om det er forsøgt at blive tørret op.
Har oliespildet fået lov til at sidde længe, så kan det være mere vanskeligt at få det fjernet. Det er grundet, at det har fået lov til at trænge længere ind i fliserne. Så jo hurtigere du får gjort noget ved det, jo bedre resultat vil du få i den anden ende.

Processen

Processen for at fjerne oliespild fra fliserne forgår i flere steps. Det er også meget individuelt fra flise til flise, hvor omfattende processen er. Men normalt er processen inddelt i 4 trin.

  • Trin 1: Det første der bliver foretaget er en vurdering af facadetypen og opgavens omfang. På den måde kan der laves en samlet vurdering af projektet, og derefter laves et løsningsforslag.
  • Trin 2: Andet trin består af forbehandlingen. Her bliver fliserne behandlet med olieopløsningsmiddel. Dette vil trænge ned i fliserne, hvorefter det vil opløse olien, så den ikke længere binder til flisen. Dette gør at flisen er klar til det næste trin.
  • Trin 3: Tredje trin er den komplete rensning af fliserne. Dette bliver gjort med hedevand. Hedevand renser både olien og olieopløsningsmidlet væk. Denne proces skal i nogen tilfælde gentages for at få fjernet alt olien.
  • Trin 4: Fjerde og sidste trin er et kvalitetstjek. Her vil resultatet blive tjekket, og sikre sig at arbejdet er udført med et godt resultat.

Hvad er prisen?

Det er svært at lave en standardpris til afrensning af oliespild. Dette er på baggrund af, at det afhænger af opgavens størrelse. Prisen kan variere efter oliespildsmængden, størrelsen af arrealet og hvor dybt det er trængt ind i fliserne.
Det er derfor en vuderingssag, som de enkelte virksomheder foretager sig. Du vil derfor få en pris, som passer til dit problem med oliespild.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *