Gode aktiviteter til en polterabend

Slår man polterabend op på Wikipedia står der at ordet er sammensat af to tyske ord, ”Poltern” og ”Abend”. Henholdsvis betyder disse ord at buldre, larme, brag og aften. Det er altså direkte oversat en aften hvor der skal buldres og larmes. Selvom fænomenet ikke oprindeligt er fra Danmark har danskerne taget det til sig. Polterabend er blevet en fast tradition hvor både bruden og brudgom bliver fejret inden deres bryllup. Nogen bruger aftenen til at ønske held og lykke i ægteskabet, men andre bruger den til at vise alle de sjove ting det kommende ægtepar vil gå glip af i fremtiden. Traditionen tro bliver parrets polterabend ofte holdt hver for sig. Det er umiddelbart også en rigtig god idé da mænd og kvinder ofte har forskellige opfattelser af hvordan sådan et arrangement skal afholdes.

Polterabend til kvinden

Kvinder har det med at arrangere hygge og cocktails frem for vildskab og fadøl. De foretrækker ofte forkælelse og lækre detaljer når de skal nyde ”den sidste tid” alene. Her er en liste over populære aktiviteter:

 • Kreative aktiviteter
  – Såsom maling, glaspustning, keramik og blomsterbinding
 • Wellness
  – Det kan være et weekendophold på et hotel
  – En enkel dag i et wellness-center
  – En makeover med make-up eller frisør
  – Massage
 • Lækker mad og drinks
  – En udsøgt restaurant med delikatesser
  – En hyggelig café med søde kager og varm kakao
  – Et alternativt spisested hovedsaligt med grøntsager og eksotiske opskrifter på menuen
 • Udendørsaktiviteter
  – Telttur – her har Grejfreak.dk mange forskellige telte at byde på
  – Gåtur rundt om en sø eller i en skov

Polterabend til manden

Mænd søger ofte lidt vildere aktiviteter end pigerne, og ofte kan det godt blive en drengerøvsaften. I mange film er der altid strippere på programmet, men der er også mange andre ting man kan lave sådan en aften.

 • Konkurrencer
  – Forhindringsbaner, skydning, fodbold og meget andet. Der er mange muligheder for udendørsaktiviteter her i Friluftscenter Sprækkebjerg.
  – Pokerspil. Mange mænd elsker poker, og med de rette omgivelser kan det blive en uforglemmelig James Bond-aften
 • Overlevelsestur
  – Det kan minde om pigernes telttur, dog noget mere ekstremt. Man kan finde mange forskellige telte der passer ens behov.
 • Diskotek/barer
  – Mændene skal ud og drikke fadøl og imponere damerne med deres dansetrin. For gommen er der ikke noget seriøst flirteri, men det er alligevel rart for en mand at se han stadig kan score.

Uanset om man er mand eller kvinde, om man holder en vild eller stille og rolig polterabend, er det en aften man ikke glemmer. Ofte er det personer tæt på parret der arrangerer aktiviteterne og dermed kender de brudeparret godt nok til at vide hvad de har lyst til at lave. Venner og familie bliver inviteret og alle har interesse i at gøre brudeparret glade.
Selvom de to polterabender kan være meget forskellige er der ingen tvivl om at begge har en fest. En fest som man aldrig vil glemme.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *