Huskeliste til den online iværksætter – læs med her

I Danmark har vi en udpræget lønmodtagerkultur – langt de fleste af os vil hellere arbejde i et fast job, hvor vi ved, hvad vi har at gøre med hver måned. Dette er en stor sikkerhed at have, idet man ikke er afhængig af at omsætte for X antal kroner konstant for at få enderne til at mødes. Heldigvis, tør man vist godt sige, er der dog nogle ildsjæle, som påtager sig opgaven at iværksætte diverse projekter, som gerne skulle kaste arbejdspladser af sig til alle os andre danskere, som ikke selv har ideen eller viljen til at starte vores eget. Vi kan ikke alle være iværksættere, men de få af os, som rent faktisk tager chancen, har en masse ting, de skal huske på. I denne artikel har vi samlet nogle få tips til iværksætteren, som påtænker at starte sit forretningseventyr på nettet med en hjemmeside eller webshop, hvilket har vist sig at være ekstremt populært de senere år.

Hav styr på dit CMS

Er du ikke en ørn til IT eller internettet i det hele taget, kan dette tip måske volde dig problemer. En moderne iværksætter, som har sin forretning online, kommer nemlig unægteligt til at få brug for et CMS, hvilket er en forkortelse for Content Management System. Dette er selve systemet, der gør det muligt at bygge en moderne og funktionel hjemmeside, som er udgangspunktet for din webshop. Der findes et utal af forskellige systemer, herunder WordPress, Umbraco og Drupal. Vi anbefaler dog, at du kigger på Sitecore, som er et ekstremt brugervenligt og intuitivt system, som de fleste hurtigt vil kunne gennemskue.

Har du tjek på din hosting?

Når du har truffet et valg vedrørende din CMS løsning, er du dog ikke helt i mål – snarere tværtimod. Selve systemet er udelukkende grundlaget for din hjemmeside – du mangler altså stadig ting som design, opbygning og selvfølgelig hosting. Uden hosting vil din hjemmeside ikke kunne blive besøgt af dine kunder eller dig selv. En professionel hosting er således et must – uanset hvor stor eller lille et foretagende, du påtænker. Har du fulgt vores råd og valgt Sitecore, bør du altid vælge en certificeret Sitecore hosting partner – på denne måde får du det bedste resultat. Det er heldigvis nemt at finde din hosting løsning på nettet – besøg fx www.netgroup.dk – de har 100 % styr på hosting af dit website.

Invester i SEO og AdWords

Som ny iværksætter kan det være svært at få sit navn ud over stepperne, så man kan generere noget salg. Her kan det være en fordel at investere en smule i søgemaskineoptimering (SEO) eller nogle Google AdWords annoncer – det skulle gerne betyde, at din hjemmeside bliver mere synlig, hvilket er nøglen til succes på nettet. Det er ikke raketvidenskab at blive en succes på nettet, men det kræver alligevel, at du tager nogle forholdsregler. De råd, vi har givet i denne artikel, er under alle omstændigheder et godt sted at starte, og vi ønsker dig alt held og lykke med dit iværksætterprojekt.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *