Den uforudsete regning

Er der pludselig tikket en uforudset regning ind ad døren? Måske er dit køleskab stået af fra den ene dag til den anden? Din bil er blevet udsat for hærværk og du sidder med en ærgerlig selvrisiko? Din cykel er blevet stjålet, og den var ikke forsikret? Uforudsete regninger kan ske for selv de mest økonomisk bevidste mennesker. Og det er ikke nødvendigvis omkostninger, som kan udskydes til den første i næste måned, hvor lønnen går ind.

Her kan mikrolån være en overvejelse værd.

Hvad er mikrolån?

Lån 2000 kroner til lige netop det, du vil og har brug for. Mikrolån er – som navnet antyder – lån af mindre beløb. Det gælder hvad enten du har fået en uforudset regning, eller hvis du blot gerne vil have nye sko, mobiltelefon eller en flybillet ud i verden.

Størrelsen af mikrolånet afhænger af dit behov men også af, hvad låneselskabet kan tilbyde dig.

Fordelen ved at tage et lån på 2000 kroner er, at du ret hurtigt kan betale dem tilbage – i modsætning til for eksempel et større banklån. Mikrolån er dog også noget, du bør betale tilbage relativt hurtigt, da der er tale om dyre lån, og renterne er markant højere end for de fleste andre lån. Til gengæld skal du typisk ikke stille sikkerhed for lånet, og selve udbetalingen af lånet sker derfor meget hurtigt.

Faktisk er der også nogle enkelte långivere, der vil give dig lån trods en registrering i RKI – det er belejligt, hvis der pludselig kommer en udgift, du ikke havde regnet med. Det er dog ikke anbefalelsesværdigt at stifte mere gæld, når du allerede er registreret i RKI, men hvis der ingen andre veje er, kan mikrolån være en mulighed.

Og husk så; lån aldrig flere penge, end du kan betale tilbage inden for de aftalte rammer.

Lån 2000 gratis

Der er faktisk enkelte långivere, der tilbyder at yde mikrolån gratis – dog typisk på betingelse af, at du tilbagebetaler inden for en meget kort tidsramme. Det kan for eksempel være relevant i ovenstående tilfælde, hvor man har modtaget en ærgerlig uforudset regning. Du skal dog ikke redegøre for, hvad lånet skal bruges til, og du skal heller ikke her stille sikkerhed. Du kan blandt andet undersøge mulighederne for at tage et lille lån hos Mikrokredit.dk

Baggrunden for, at nogle kreditudbydere vil låne dig penge gratis, er naturligvis, at de håber, du bliver glad for deres service og vil vende tilbage og optage yderligere lån. Det kan dog blive særdeles dyrt for dig, hvis du ikke overholder de opstillede betingelser for lånet. Her vil långiver opkræve gebyr og renter i et omfang, som markant overstiger de sædvanlige lånevilkår på markedet. Det skal du selvfølgelig være opmærksom på, når du optager lånet, og det er derfor også af afgørende vigtighed, at du har en konkret plan for, hvordan du vil tilbagebetale pengene og i øvrigt gøre det rettidigt.

Hvis du er helt sikker på, at du kan opfylde betingelserne, så lån 2000 kroner gratis – særligt hvis alternativet er at låne pengene andre steder og betale både renter og gebyrer af det.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *