Sådan holder du alletiders oktoberfest

På trods af at oktoberfest ikke traditionelt er et dansk fænomen, så er det i den grad blevet en kultur for sig selv når det kommer til temafester. Hvis du vil holde Danmarks bedste bud på den tyske folkefest, skal du bare læse med her.

Først skal du naturligvis sikre dig, at du og dine gæster har samlet den mest danseglade spilleliste med alle de store hits fra Hansi Hinterseer til DJ Otzi.

Sjove og festlige kostumer

Hvad er en temafest uden kostumer? Bare en fest! Og dem er der nok af. Hvis du skal holde alletiders tyrolerfest, kræver det først og fremmest den helt rigtig udklædning med inspiration fra de tyske alper.

Intet skriger Sydtyrol mere end stramme læderbukser og hvide knæstrømper til det mandlige selskab. Kombinér de brune eller sorte bukser med en ternet skjorte og måske en brun jagthat med en fasanfjer i hatten.

For pigerne er det naturligvis de farvestrålende dirndler, der er mest populære. Herhjemme kaldes de også Heidi-kjoler eller tyrolerkjoler. De kommer i et væld af forskellige farver og designs, der egner sig perfekt til enhver oktoberfest. Pift outfittet op med et par hvide knæstrømper og flet dit hår i fletninger. Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det, kan du binde et par sløjfer, der matcher kjolens farve, i håret. Kan din egen hårpragt ikke klare et par fletninger, findes der selvfølgelig også en paryk til formålet. Malkepige er et andet populært kostume til kvinder og fjollede mænd.

Mad og drikke

For de fleste mennesker er oktoberfest også synonym med enorme fadøl. Du kan satse hele puljen og investere i et faldølsanlæg og rigtige fadølsglas for den autentiske tyske stemning. Dåseøl kan også gå an i den danske version af oktoberfest.

Sørg for at server rigelige mængder bratwurst eller schnitzel til din fest. Ikke nok med, at det rammer oktoberfesten lige i hjertet, så lægger dine gæster også en god bund til de litervis af fadøl, som i traditionen tro skal indtage til oktoberfesten.

Hvis du vil være sikker på, at dine gæster husker det festlige arrangement, så serverer du selvfølgelig en lun saltkringel til natmad. Til den rigtige oktoberfest i Tyskland spises de ikke blot med stort velbehag, men de agerer også dekorationer på dørene hos festen vært. Har du ikke mulighed for at skaffe dig en favnfuld ægte saltkringler, kan du købe nogle oppustelige af slagsen og hænge op som dekoration.

Pynt og dekoration

Hvis du ved bare en smule om oktoberfest, så ved du også, at den tyske folkefest som regel har et farvetema bestående af lyseblå og hvid. Det er de bayerske farver. Find de hvide duge og de lyseblå servietter frem, og lad ternede vimpler blafre i den fiktive alpevind.

Både internettet og fysiske festbutikker bugner af sjovt tilbehør, så du kan holde den bedste oktoberfest. Hvis du i festens anledning skænker miljøet én tanke mindre end normalt, kan du tilmed finde paptallerkner og plastikbestik, der matcher oktoberfestens bayerske farver.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *