Få helt nye fliser med fliserens

Efter en lang vinter kommer foråret endelig, men det har sine konsekvenser. Fliserne udenfor din bolig har i løbet af året tilegnet sig diverse former for snavs og skidt, som gør fliserne grimme at se på. I stedet for at skulle investere i helt nye fliser, er fliserens noget, som mange danskere bruger for at få at få terrassen til at se ud som ny. Fliserne er i Danmark hele tiden udsat for hårdt og omskifteligt vejr, som kan frembringe diverse former for uønsket plantevækst på terrassen. Ifølge informationsportalen for boligforskning – Bovel.dk – findes der dog tre klare problemstillinger, som danskerne i høj grad oplever i forbindelse med deres fliser.

3 typiske problemer som fliserens kan afhjælpe

Fliserens er noget, danskerne i høj grad bruger, når de tre hyppigste problemer opstår på fliserne:

  • Flisepest er noget, der opstår for mange danske haveejere rundt om i landet. Specielt på fugtige og skyggefulde områder kan flisepesten brede sig og få liv. Da det ikke altid kan lade sig gøre at fjerne fugt og skygge fra fliserne, kan fliserens her være til stor hjælp. Det kan fjerne flisepesten helt og gøre fliserne så gode som nye.
  • Alger er et andet problem, der giver fliserne en utiltalende farve, som ingen er interesseret i. Alger trives i høj grad på fugtige overflader, og hvis ingen form for rens benyttes her kan terrassen til sidst blive både grøn og spejlglat.
  • Mos vil som oftest forsvinde af sig selv, når foråret kommer med lys og varme. Dog kan det hænde, at man har områder, som konstant er i skygge og fugt. Her vil det være nødvendigt at rense fliserne på de områder, som konsekvent ingen sol får.

Ved alle disse problemer kan fliserens være behjælpeligt. Det kan dog være en god idé samtidig med rensningen at tænke forebyggende for at undgå disse problemer i fremtiden. Når fliserne er renset, kan det være en god ide at supplere denne rensning med en imprægnering. Nye fliser har som regel en basisk overflade, som medføre at alger, mos og til dels flisepest ikke ligeså nemt sætter sig fast. Med en imprægnering vil denne form for virkning træde i kraft og dermed give denne uønsket plantevækst dårlige vækstmuligheder. Du kan læse mere om fliserens på algeteknik.dk, der også forklarer hvad en imprægnering kan gøre for dine fliser.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *