Flere og flere mænd får botox-behandlinger

Der er mange grunde til, at flere og flere mænd får lavet botox-behandlinger. Klik og læs hvorfor.
I hele verden – hvad end der er tale om USA, Danmark, Storbritannien eller lignende – er der flere og flere mænd, der er begyndt at få botox-behandlinger. Hvis du sammenligner med for 15 år siden og i dag, er der en hel verden til forskel. Og det lader til, at særligt mændene er hoppet på botox-vognen de sidste 5-10 års tid.

Det handler om et skønhedsideal

Svaret på, hvorfor folk vælger at få lavet en botox-behandling, er simpel: Det handler om, at man skal være så flot som muligt. Det ydre skal spille til perfektion. Der er mange mænd, der føler, at de bliver objektiviseret på samme måde, som kvinder gør. Det er vigtigt, at de formår at sikre, at de ser så godt ud som muligt. Hvordan gør de så det? Det kræver, at deres ansigt altid er i topform, at kroppen er det samme, og at de formår at levere varen på de sociale medier. Det er særligt Instagram, der er altafgørende for, at de kan blive positivt dømt og få et godt ry.

Og så er det altså vigtigt, at man ser fantastisk ud. Det er nemt at blive dømt negativt. Bare én lille rynke det forkerte sted kan være et turnoff for det mere og mere kristne publikum. Hvordan kommer du sådan noget til livs? Det er her, botox kommer ind i billedet.

Fitness-tendenserne i det virkelige liv

Man kan altså her tale om, at det at få botox er en form for selvbeskyttelse. ”Beskyttelse mod hvad”, tænker du måske. Svaret er simpelt: den negative dom.
Du ser ofte de samme tendenser udfolde sig i et fitnesscenter, hvor det er kommet frem gennem undersøgelser i USA, at der er flere og flere, som ikke ”tør” at tage i fitnesscentre. Det skyldes, at de er bange for at blive dømt negativt for alverdens ting. Det kan være, at kritikerne ikke lige synes, personens hår sidder godt nok. Måske er vedkommende ikke veltrænet nok. Men det kan også være, at tøjet ikke lige er ”in” nok, og det kan medvirke til, at der vil være en negativ dom rettet mod den enkelte person.

Botox gør dig yngre

For de lidt ældre mennesker er det en anden snak. For dem handler det om, at de gerne vil se yngre ud. En mand, der er kendt for at have brugt botox, er tilmed en person, der er enormt magtfuld: Vladimir Vladimirovich Putin. Han er kendt for at have brugt botox, og der er mange, der mener, at det har givet ham gode resultater. De synes, at han ser yngre ud, og så må det for hans vedkommende betegnes som en succes.
Ulempen ved botox er i nogles øjne, at det gør, at de bliver mere udtryksløse. De føler ikke, at de kan vise deres følelser på samme måde, som et andet menneske kan, og det er deres botox-bekymring.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *