Sådan vælger du det bedste vægur til dit hjem

Når du skal købe ind til dit nye hjem, er vægure måske ikke ligefrem det første du tænker på, når du tænker på indretning. Men er du først flyttet ind i dit hjem og er der ikke blevet hængt noget vægur op, kommer der ikke til at gå lang tid før du savner det.

Ja, vi har næsten altid vores mobil på os og på den kan vi se klokken, men den skal nu alligevel engang imellem oplades i et andet rum, eller er blevet glemt i vores jakke, og så er det rart at kunne se klokken ved blot at kigge op på væggen.

Udover dette er vægure en behagelig dekoration der kan gøre en stor forskel i et rum, og virkelig give det liv. Dette kræver til gengæld at du finder det rigtige vægur – og dette kan godt være sværere end man lige tror.

Det simple vægur til det simple hjem

Når man tænker simple vægure, er disse opdelt i to kategorier. Det moderne og det rustikke.
Det moderne vægur er i en dæmpet farve – højst sandsynligt enten hvid, sort eller en nuance af grå derimellem. Tallene er enkelt og uret skal helst gerne være nemt og behageligt at læse. Ingen finurligheder til at irriterer øjnene her.

Det moderne vægur høre hjemme i det moderne hjem. I resten af hjemmet er farverne og dæmpede og møblerne kommer højst sandsynligt alle sammen fra det samme katalog. Der kan både arbejdes i bløde og skarpe kanter og det samme gælder vægure. Det kan fungere i både en klassisk cirkelform, eller en mere ’out-there’ firkant.

Det rustikker vægur findes i den helt anden boldgade. Det er stadig simpelt, men tal der er lette at aflæse, men ringen udenom selve urens skiven findes højst sandsynligt i en form for naturlig træ, i stedet for en sort eller hvid.

Det rustikke vægur passer ind i et hjem, der har lidt mere tilfældes med en genbrugsbutik end med et møbel-katalog. Møblerne behøves ikke nødvendigvis at passe sammen i den forstand at de er lavet samme sted, men passe måske mere sammen i udstråling og eventuelt valg af farvekombination.

Det kunstneriske vægur til et kunstnerisk hjem

For nogen handler et vægur ikke så meget om at være praktisk, men det bliver i stedet set som væg-KUNST, frem for et vægur. Tallene behøves altså ikke at være helt så lette at læse, så længe uret virkelig bringer liv i rummet, og passer ind i det sikkert også meget farverige hjem.

Indenfor kunstneriske vægure er det meget populært at pensle selve skiven til med sjove designs og figurer. Også remmen der omringer den kan være i et sjovt mønster, eller det kan være man blot har eksperimenteret med hvilke former man kan slippe væk med at lave et vægur i. Det gælder alt lige fra en rektangel til en rombe.

For at et sådan vægur ikke skal virke som en bombe i ens hjem, skal resten af hjemmet selvfølgelig kunne følge trop i kreativitet og farveudstråling.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *