Sådan sørger du for at dit barn får god motorik og koordination

Som forældre ønsker man at give sit barn de bedste forudsætninger for at kunne udvikle sig bedst muligt. Børn udvikler sig meget i de første leveår, men der kan være stor forskel i udviklingen og hvornår den sker fra barn til barn. Nogle gange sker der store hop og andre gange går udviklingen lidt i stå.

Barnet udvikler sig ved at møde udfordringer og gentagelser i trygge og støttende omgivelser. Forældre kan give barnet trygge, sjove og alderssvarende lege, som støtter den allerede igangværende udvikling. River Stones er et fantastisk bud på en leg, som sørger for at udfordre motorik og koordination.

En vigtig del af barnets udvikling

Motorik betyder at have kontrol over bevægelse. Motorikken udvikles i dagligdagen, hvis ikke barnet passiveres. Jo flere kropslige udfordringer, barnet stilles over for, desto flere inputs får de omkring, hvad deres krop kan. Dette resulterer i en bedre kontrol og selvtillid omkring egen fysiske kunnen.

Efter 2 års alderen begynder de fleste børn at kunne løbe, hoppe, gå på trapper og sparke til en bold. Dette kræver god balance og motorik, som barnet hele tiden øver i bevægelse, leg og andre aktiviteter.

At opnå en god motorik og balance handler ikke om at nå det hurtigst muligt, men at møde barnet på det rette udviklingstrin. Den kropslige udvikling kan ikke presses igennem. Som forældre kan man derimod støtte og opmuntre barnet til at afprøve forskellige typer af bevægelse og aktivitet.

 

Sådan integreres River Stones i barnets leg

Ved at integrere River Stones i barnets leg, kan forældre opmuntre barnet til at udfordre balancen på en sjov og anderledes måde. River Stones er inspireret af trædesten, som ligger i floden. De er produceret i flotte farver, som lyser op under leg både indendørs og udendørs.

Materialet er i robust plast med en skridsikker kant, der ikke laver mærker i gulvet. Stenene kommer i 2 forskellige størrelser, så trædefladen er forskellig. Dette medfører, at barnet skal tilpasse sin gang på stenene – afhængigt af hvilken størrelse den næste har.

Med stenene medfølger et idehæfte, som giver bud på forskellige motoriske lege. Nedenfor kan der findes yderligere kreative måder, hvorpå forældre kan guide deres barn til sjove og udviklende aktiviteter.

Trædestenene kan bruges på et utal af forskellige måde, både hvor barnet leger alene, men også sammen med andre. De kan bruges, som primære legeredskab, men også i kombination med andre legeredskaber.

Hvis legen skal have fokus på at styrke motorikken, kan der opbygges en hel forhindringsbane. Stenene kan være ét element på banen, hvor der også kan indgå udfordringer, som kolbøtter, kravlelege, boldkast, hop osv. Alle er elementer, som udvikler og støtter børnenes motorik.

Stenene kan også bruges til mere specifikke lege, såsom stopdans, jorden er giftig, fangeleg og balanceleg. Det er kun fantasien, som sætter grænserne. Børnene har helt sikkert også et hav af ideer til, hvordan de selv har lyst til at lege med de flotte og farverige River Stones.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *