Ny energikilde – hvad skal jeg vælge?

Hvis du overvejer at udskifte dit energiselskab med en ny og alternativ løsning, er det her du skal følge med. Vi har lavet en kort oversigt med tre mulig løsninger på at få en billigere varmeløsning til din husstand. Mulighederne for at udskifte den traditionelle elvarme med alternative varmekilder bliver flere og flere. Vi tænker mere og mere på miljøet, og derfor er det en rigtig god ide at overveje hvordan du kan få en mere miljøvenlig varmeløsning til din husstand.

Jordvarmeanlæg

En af de energikilder der er blevet mere populær i den seneste tid er jordvarmeanlæg. Med et jordvarmeanlæg får du grøn energi til opvarmning af dit hus. Anlægget består at slanger som skal graves ned under jorden og en varmepumpe som skal have en plade inde i huset. Jordvarmeanlæg er en perfekt løsning hvis du har en stor have med masser af jord. Anlægget forudsætter nemlig at du har rigeligt med plads til nedgravning og at du har den rigtige jord, som skal være fast. Hvis du opfylder disse krav kan jordvarmeanlæg være den ideelle løsning for dig. Du vil få grøn energi og spare på energiregningen.

Solvarmeanlæg

En anden løsning til grøn energi er et solvarmeanlæg. Dette anlæg består af en eller flere solfangere, som skal stå udenfor og opfange varme fra solens stråler. Det andet element som anlægget består af er en varmtvandsbeholder som skal stå inde i huset. Anlægget fungerer på den måde at solfangerne modtager varme fra solen som opvarmer vandet i solfangeren. Herfra bliver det varme vand pumpet ind i beholder i huset. Nu kan det varme vand benyttes til forskellige formål.

Solvarmeanlæg pris ligger omkring 25.000 – 45.000 kr. og det kan holde i ca. 20 år. Prisen varierer naturligvis ud fra hvor stort et vandforbrug man har i husstanden og dermed hvor mange solfangere der skal opsættes. Med et solvarmeanlæg kan du med god samvittighed bruge varmt vand i husstanden.

Energi renovering

De to ovenstående varmekilder er to oplagte og populære valg for den gennemsnitlige husstand i Danmark. Hvis du udover energikilder ønsker at energirenovere dit hus er der uendelig mange muligheder. Nogle få af de ting du kan optimere for at energirenovere dit hus er bl.a. valg af isolering, termoruder og taglægning. Tre ting du nemt og hurtigt kan udskift for at få et mere energirigtigt hus. Ved at energirenovere dit hus vil du opleve at du kan spare utrolig mange penge på energiregningen og have et en mere grøn husstand. Du skåner miljøet og sparer penge – så det er bare at komme i gang.

Her fik du tre gode muligheder for at opnå et grønnere energiforbrug i din husstand. Nogle kræver naturligvis mere arbejde og økonomi end andre, men der er helt klart noget i enhver prisklasse så alle kan være med. En simpel udskiftning af isoleringen i huset kan du komme utrolig langt med. Hvis du er ude på en større udskiftning kan du give dig i kast med de større energi-projekter. God arbejdslyst.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *