polderabend

3 år siden |  0 comments  |  Diverse

Slår man polterabend op på Wikipedia står der at ordet er sammensat af to tyske ord, ”Poltern” og ”Abend”. Henholdsvis betyder disse ord at buldre, larme, brag og aften. Det er altså direkte oversat en aften hvor der skal buldres og larmes. Selvom fænomenet ikke oprindeligt er fra Danmark har danskerne taget det til sig. Polterabend er blevet en fast tradition hvor både bruden og brudgom bliver fejret inden deres bryllup. Nogen bruger aftenen til at ønske held og lykke i ægteskabet, men andre bruger den til at vise alle de sjove ting det kommende ægtepar vil gå glip af i fremtiden. Traditionen tro bliver parrets polterabend ofte holdt hver for sig. Det er umiddelbart også en rigtig god idé da mænd og kvinder ofte har forskellige opfattelser af hvordan sådan et arrangement skal afholdes.


Polterabend til kvinden


Kvinder har det med at arrangere hygge og cocktails frem for vildskab og fadøl. De foretrækker ofte forkælelse og lækre detaljer når de skal nyde ”den sidste tid” alene. Her er en liste over populære aktiviteter:

 • Kreative aktiviteter
  - Såsom maling, glaspustning, keramik og blomsterbinding
 • Wellness
  - Det kan være et weekendophold på et hotel
  - En enkel dag i et wellness-center
  - En makeover med make-up eller frisør
  - Massage
 • Lækker mad og drinks
  - En udsøgt restaurant med delikatesser
  - En hyggelig café med søde kager og varm kakao
  - Et alternativt spisested hovedsaligt med grøntsager og eksotiske opskrifter på menuen
 • Udendørsaktiviteter
  - Telttur – her har Grejfreak.dk mange forskellige telte at byde på
  - Gåtur rundt om en sø eller i en skov


Polterabend til manden


Mænd søger ofte lidt vildere aktiviteter end pigerne, og ofte kan det godt blive en drengerøvsaften. I mange film er der altid strippere på programmet, men der er også mange andre ting man kan lave sådan en aften.

 • Konkurrencer
  - Forhindringsbaner, skydning, fodbold og meget andet. Der er mange muligheder for udendørsaktiviteter her i Friluftscenter Sprækkebjerg.
  - Pokerspil. Mange mænd elsker poker, og med de rette omgivelser kan det blive en uforglemmelig James Bond-aften

 • Overlevelsestur
  - Det kan minde om pigernes telttur, dog noget mere ekstremt. Man kan finde mange forskellige telte der passer ens behov.

 • Diskotek/barer
  - Mændene skal ud og drikke fadøl og imponere damerne med deres dansetrin. For gommen er der ikke noget seriøst flirteri, men det er alligevel rart for en mand at se han stadig kan score.
Uanset om man er mand eller kvinde, om man holder en vild eller stille og rolig polterabend, er det en aften man ikke glemmer. Ofte er det personer tæt på parret der arrangerer aktiviteterne og dermed kender de brudeparret godt nok til at vide hvad de har lyst til at lave. Venner og familie bliver inviteret og alle har interesse i at gøre brudeparret glade.
Selvom de to polterabender kan være meget forskellige er der ingen tvivl om at begge har en fest. En fest som man aldrig vil glemme.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

dating

Vil du prøve dating?

Er du single og vil gerne prøve online dating? En stor del af befolkningen kan nok bekræfte dette spørgsmål. Rigtig mange mennesker er singler og går og håber på kærligheden. Kærligheden kan være så svær at finde og det er rigtig frustrerende når man...

Read More

Fokuser på det gode arbejdsmiljø

Prioritering af arbejdstrivsel er meget afgørende, for at kunne skaffe og bibeholde kvalificeret arbejdskraft. Det er blevet superpopulært at gøre brug af det populære begreb ”employer branding”, som er kommet til inden for de sidste 10 år. I dag se...

Read More

Er du klar til årets fester?

Danskerne er et folkefærd, der er vilde med fest. I årets løb afholdes et væld af forskellige fester. Nogle fester har særlige anledninger såsom fødselsdage, julefrokoster, påskefrokoster og lignende. Andre fester afholdes udelukkende af den grund, a...

Read More