Kviklån er blevet populære hos danskerne

Kviklån, SMS-, online- og mobillån er ved at blive rigtig populære hos danskerne, i hvert fald hvis man tror på en ny undersøgelse foretaget af tænketanken KORPA. Ifølge undersøgelsen er mængden af kviklån og lignende lån som er taget af danskerne eksploderet voldsomt de seneste par år. Specielt de sidste måneder er det gået stærkt for sig med succes af firmaer som Vivus der viser sig at være større, end man regnede med. I rapporten beskriver tænketanken også hvilke effekter dette vil have på økonomien og hvad man burde tage højde for, når man selv skal tage et lån.

Gavner økonomien

Kontrært til hvad de fleste højst sandsynligt ville antage om lån, så skader de faktisk ikke økonomien, men de gavner den i stedet. Dette argumenterer KORPA er fordi, at når folk har muligheden for at tage disse hurtige lån og betale dem tilbage på et senere tidspunkt er de lidt mere liberale i deres brug af deres penge. Dette betyder i andre ord, at butikker som folk normalt ikke ville købe ting i pga. budgetære årsager får mere forretning end de gjorde før. Dette gør jo så, at butikkerne ser en større profit, får flere penge til at udvide deres inventar og hyre ansatte hvilket mindsker arbejdsløsheden og giver folk endnu flere penge til at bruge på økonomien.

Disse kviklån, SMS lån, onlinelån og mobillån er alle del af en nyere tendens som er kommet inden for låneindustrien som altså prøver på, at gøre det så nemt for den almene borger at låne penge som muligt. Førhen skulle man som regel ned i banken og bede om et lån, og det var kun større lån, og det var endvidere ikke garanteret at man fik dem. Disse nye firmaer låner kun ud i mindre beløb, og derfor kan de godt tillade sig at låne pengene ud meget hurtigere og give dem til flere folk, eftersom at det ikke er en stor risiko hvis man kun låner ud en mindre sum (i modsætning til boliglån som er i millionbeløb nogle gange).

Guiden til de gode lån

I rapporten har tænketanken KORPA også givet nogle gode råd til hvordan man kan tage nogle af disse hurtige lån og stadig ende med at profitere fra dem. Først og fremmest understreger KORPA vigtigheden af, at læse hvad man går med til. Mange af disse lån er baseret på, at det skal gå så stærkt som muligt – hvilket også er en fordel. Men det betyder at der er flere mennesker som ikke læser de aftaler de går med til, og det kan sagtens blive et problem i længden for flere mennesker, mener KORPA.

Derudover siger KORPA at man ellers naturligvis skal finde en god balance mellem renter, beløb, og hvor lang tid man har tænkt sig at gå før man betaler lånet tilbage. Disse lån har som regel rimelig høje renter, så det anbefales at betale tilbage så snart det bliver muligt for en selv. Disse tips hævder KORPA går igen for alle lån. Kviklån, små lån online eller via mobil.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *