Bilen er menneskets bedste ven

Ordet bil er dannet af den sidste stavelse i ordet automobil. Ordet blev lanceret i 1902 efter en konkurrence og er blevet udbredt i Danmark, Norge, Sverige og Island som den almindelige betegnelse for et motorkøretøj med 3 eller 4 hjul. Den officielle definition af bil er: Motordrevet køretøj indrettet til person- eller godsbefordring, konstrueret til på lovlig vis at kunne køre hurtigere end 30 km/t. Biler inddeles i 3 kategorier, disse er personbiler, lastbiler og busser. De 2 sidstnævnte behandles ikke i denne artikel.

Sikkerhed frem for alt

Sidst i 1950’erne begyndte producenterne at montere sikkerhedsseler i bilerne. Dette indledte en udvikling mod de moderne bilers sikkerhedskarosseri. Dette skal forstås således, at bilernes karosseri nu er konstrueret så passagererne bedst muligt er beskyttet mod skader ved ulykker. Fx er for- og bagende konstrueret så de klapper sammen som en harmonika ved sammenstød, dette skulle formindske den voldsomme deceleration der finder sted i kabinen ved et sammenstød. Derudover er biler nu også designet så motoren ryger under bilen ved sammenstød og ikke ind i kabinen. Mens interessen for at gøre passagerne mere sikre over for deformationer og deceleration har været høj, har der ikke været den store interesse for brandsikring.

Alle vil have en bil

De fleste mennesker ejer i dag en bil – og for mange er en fed bil den helt store drøm. Det kan dog være langsommeligt at spare penge op til drømmebilen, og derfor låner mange mennesker penge til at købe bilen for. Der findes et utal af banker og hjemmesider, som tilbyder vejledning og kapital til erhvervelsen af den nye bil, men det er altid fornuftigt at få en økonomisk rådgiver ind over din økonomi, for at se hvorvidt du har økonomisk råderum til at kunne foretage en så betydningsfuld investering, som en bil nu engang er.

De fleste køber flere biler i løbet af deres liv, fx når familien forøges eller når man får et arbejde langt væk fra hjemmet. Der kan derfor være behov for at låne penge flere gange i løbet af en livstid, og igen skal man være opmærksom på, om ens økonomi kan bære omkostningerne til renter osv. Sørg derfor for at købe en bil du har råd til, og som er til at betale over længere sigt. Vælg desuden en bil, som passer til dine kørselsbehov.

Bilens udvikling

Bilen har udviklet sig meget siden de første tegn på noget der kunne anses som biler til nu. Bilen har endda udviklet sig meget siden Henry Ford i 1913 indførte samlebåndsproduktionen. Det er både bilens udseende, sikkerhed og ydeevne der har udviklet sig. Den moderne bil kan både køre langt på literen, den er flot at se på og så er den vigtigst af alt meget mere sikker end før i tiden. Der findes i dag flere biler end nogensinde, som henvender sig til kræsne og rige købere. Så selvom bilen i dag er blevet hvermandseje, er der både noget for den hårdtarbejdende tømrer og for de rige millionærer.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *