led spots

3 år siden |  0 comments  |  Bolig

En af de mest revolutionerende opfindelser mennesket står bag er elpæren. Det er ligeledes en opfindelse der har gjort det muligt for os, at indrette samfundet sådan som vi kender det i dag og gjort os uafhængige af naturens system(?). Med elpæren og elektronisk lys kunne vi ligepludselig få lys ind i hjemmet om aftenen og om natten, og det i så stor en grad at det blev muligt at arbejde selvom mørket udenfor havde sænket sig. Det gav os pludselig mulighed for at lave vores egen døgnrytme, da vi nu ikke var begrænset til at arbejde og sysle når solen var fremme.


Vælg dine pærer omhyggeligt og pas på kloden


Nu, mange tusinde opfindelser efter elpæren, ser verden dog anderledes ud. Det lader til, at vi har tilpasset naturen lidt for meget med den hensigt at tilfredsstille vores egne behov, fremfor at tilpasse disse til naturen. Derfor er bæredygtighed blevet et nøgleord i udviklingen af nye produkter og opfindelser, og vi må være bevidste om vores forbrug - materielt som energi - i dagligdagen.

Derfor får du på http://mrperfect.dk/5-led-paerer-led-spots en oversigt over de bedste pærer - og bedst i den forstand at det er nogle af de mest bæredygtige og dermed energibesparende pærer.

Bæredygtige pærer der giver besparelser på elregningen


En meget populær pærer er den såkaldte E14 kertepære. Denne har en lille fatning, så man skal altså sikre sig at den lampe man søger en pære til, ligeledes har en lille fatning. Den har en varm kulør og en spredning af lyset på 300 grader. Den varme kulør gør den ideel til stuelampen hvis hensigt ofte er, at skabe en hyggelig belysning som dog også kan bruges ved læsning i fx. sofaen.
Det er en LED-pære og denne er dermed miljørigtig da den er energibesparende, hvorfor du også i længden kan spare mange penge på elregningen.En anden anbefalelsesværdig pære er ledlife hel03 som ligeledes er en LED-pære men denne med en MR11 fatning. Disse pære bruges ofte i ovenlyslamper og har et varmt hvidt skær der giver et behageligt lys at opholde sig i. LEDLIFE HEL03 er dæmpbar hvilket vil sige, at du selv kan skrue op og ned for lysstyrken og tilpasse den til dit behov og humør.En tredje bæredygtig pære som mange heldigvis allerede har fået øjnene op for, er G23 LED pæren. Denne er aflang og flad og fåes enten med varmt hvidt lys eller neutralt hvidt lys. Ved denne lampe får du en 160 graders spredning af lyset og den har et forbrug på 6W.
Slutteligt er det værd at nævne SILI-pæren med en G4 fatning, som er de små pærer vi kender fra typisk ovenloftslamper og ligende. Disse har et forbrug på 1,5W og en varm hvid kulør. De kan ikke dæmpes og giver derfor et konstant lys, som dog pga. den varme kulør er behagelig at opholde sig i.

Alle ovennævnte pærer findes med forskellige mængder Watt.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hvilket lampedesign skal du vælge til din bolig?

Det er ofte de små ting i hjemmet der gør en forskel og en lille simpel ting, som en bordlampe er specielt heller ikke noget man skal overse i forhold til sin indretning. En bordlampe kan her bidrage til to essentielle ting i din bolig, som er indret...

Read More
pift lokalerne op

Tre ting du kan gøre for at optimere dit hus

Overvejer du at flytte, fordi du er træt af, at der er for meget larm, der hvor du bor? Eller er du virkelig træt af den måde, som dit hus ser ud på, og overvejer at rive det ned? Eller kan du bare ikke klare en vinter mere, hvor du ikke kan holde va...

Read More
3 problemstillinger som en fliserens kan løse.

Få helt nye fliser med fliserens

Efter en lang vinter kommer foråret endelig, men det har sine konsekvenser. Fliserne udenfor din bolig har i løbet af året tilegnet sig diverse former for snavs og skidt, som gør fliserne grimme at se på. I stedet for at skulle investere i helt nye f...

Read More