Er du en ny Bitcoin trader?

Hvis du ikke har levet under en sten de sidste par år, så har du uden tvivl hørt om Bitcoins – også kaldet kryptovaluta. Bitcoins er en virtuel valuta, der fungerer på fuldstændig samme måde som f.eks. kontanter, diamanter eller guld. Den store forskel er, at med Bitcoins springer du fuldstændigt mellemmanden over. Med Bitcoins er det nemlig slut med at skulle betale i dyre domme til f.eks. en bank eller pengeinstitut. Der er med andre ord tale om en helt igennem decentraliseret form for valuta, hvilket har en lang række fordele forbundet med sig – og ikke mindst for ens privatliv. Når man taler Bitcoins, så taler man også om Bitcoin mining. Men hvad er nu det for en størrelse? Læs videre her, og bliv lidt klogere på dette centrale begreb indenfor Bitcoins.

Hvad er Bitcoin mining så?

Som Bitcoin trader bør du vide, at Bitcoin mining rent faktisk udgør selve rygraden indenfor hele Bitcoin-systemet. Bitcoin mining fungerer ved at såkaldte mining-computere garanterer sikkerheden, samt sørger for at bekræfte samtlige transaktioner på netværket. Bitcoin minere spiller således en altafgørende rolle i hele netværkets sikkerhed, og uden disse personer ville Bitcoin systemet være alt for sårbart overfor angreb, og ville ganske enkelt holde op med at virke. Bitcoin mining udføres først og fremmest af specielt designede computere, der skaber de allestedsnærværende Blockchains. Blockchains er et Bitcoin-specifikt begreb, der dækker over den aktivitet som Bitcoin miners foretager, når de sammenkæder hele blokke af transaktioner mellem hver enkelt Bitcoin trader. For at udføre denne tjeneste betales Bitcoin miners med Bitcoins via f.eks. gebyrer forbundet med transaktioner. Bitcoin miners betales typisk hvert tiende minut i form af nye Bitcoins, der betales af hver enkelt Bitcoin trader. De forskellige aspekter ved Bitcoin mining kan overordnet set stilles op således:

  • Bitcoin miners sørger for at udstede alle de nye bitcoins.
  • Bitcoin miners bekræfter samtlige Bitcoin transaktioner.
  • Bitcoin miners sørger for sikkerhed på netværket til fordel for den enkelt Bitcoin trader.
  • Bitcoin miners danner Blockchains. En transaktion kan nemlig først betragtes som egentlig afsluttet (samt sikker), hvis den er med i en Blockchain.

Ønker du selv at prøve kræfter med Bitcoin mining?

Det er faktisk som Bitcoin trader muligt selv at blive involveret med Bitcoin mining. Det bør dog med det samme siges, at det for langt de fleste mennesker ofte kan være en næsten umulig opgave at gøre det til en profitabel affære. Bitcoin mining er nemlig temmelig specialiseret, og bliver oftest udført af kæmpe computersystemer, som en privatperson næppe vil kunne hamle op med. Bitcoin mining bruger f.eks. en stor mængde strøm, hvilket da også er årsagen til at de store computerenheder befinder sig i større industrikomplekser med billig elektricitet. Hvis dette alligevel ikke skulle afskrække dig, så findes der faktisk en række forskellig typer Bitcoin mining software, som du kan downloade. Du skal blot sørge for, at du gør dig godt og grundigt bekendt med Bitcoin mining i forvejen. Ellers kan det i værste fald ende med at koste dig rigtig mange penge.

Anbefalet læsning til dig

Din skribent Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *